Directeur Hans Nijland stopt na dit seizoen bij FC Groningen

Algemeen directeur van FC Groningen, Hans Nijland, stopt.
Algemeen directeur van FC Groningen, Hans Nijland, stopt. © Vincent Jannink/ANP
Directeur Hans Nijland stopt na dit seizoen bij FC Groningen. Dat maakt de directeur bekend op de website van de club.
'De langstzittende bestuurder in het betaalde voetbal neemt op 30 juni 2019 na bijna 23 jaar afscheid van de Trots van het Noorden', valt te lezen op de site. De 58-jarige Kropswolder licht zijn besluit vanmiddag toe in een persconferentie.

Moeilijkste beslissing

'Het is de moeilijkste beslissing geweest die ik in jaren heb genomen, maar mijn gevoel zegt dat ik dit moet doen,' licht Nijland zijn besluit in een eerste korte reactie toe.
Deze functie kost je 6, 7 dagen in de week en slurpt energie
Hans Nijland - Directeur FC Groningen
'Eind vorig seizoen heb ik dit al besproken met mijn gezin. Nu is het moment daar. Ik denk dat het voor FC Groningen heel goed is dat er na bijna 23 jaar iemand anders komt, die de kar gaat trekken. Deze functie kost je 6, 7 dagen in de week en slurpt energie.'

Binnen half jaar directeur

Nijland begon op 1 juni 1996 als commercieel manager bij de voetbalclub, maar een half jaar later al werd hij benoemd tot algemeen directeur. Onder Nijland verhuisde FC Groningen van de Oosterparkwijk naar de Euroborg (2006) en won FC Groningen de KNVB Beker in 2015.

Tijd voor een opvolger

Nijland: 'De Raad van Commissarissen heeft nu voldoende tijd om een geschikte opvolger te vinden. Tot die tijd ga ik met de mensen op werkvloer nog vol aan de bak, want ik wil de club goed achterlaten. Ik ben namelijk niet alleen directeur van deze prachtige club, maar ook supporter.'

Lichamelijke waarschuwing

In augustus sprak Hans Nijland in Noord Vandaag over werkdruk en het (niet) rustiger aan doen.
RTV Noord is aanwezig bij de persconferentie om 15.30 uur.