VVD-lijsttrekker doet aangifte van vernieling: 'We laten ons niet intimideren'

VVD-lijsttrekker Stefan van Keijzerswaard doet aangifte
VVD-lijsttrekker Stefan van Keijzerswaard doet aangifte © Jeroen Berkenbosch/RTV Noord
Lijsttrekker Stefan van Keijzerswaard van de VVD Hogeland heeft maandagmiddag aangifte van vernieling gedaan bij de politie. In het weekend werden verkiezingsposters van zijn partij beklad met nazi-symbolen. Ook zijn er spandoeken verscheurd.
Sommige posters zijn beklad met SS-tekens. Direct na de vernielingen kondigde Van Keijzerswaard al aan om naar de politie te gaan. Die gaat onderzoek doen en heeft getuigen opgeroepen zich te melden.
We laten ons niet intimideren en afschrikken
Stefan van Keijzerswaard - Lijsttrekker VVD

Hard aanpakken

De partij heeft besloten de campagne weer te hervatten. 'We laten ons niet intimideren en afschrikken', zegt Van Keijzerswaard. De gebeurtenis is voor de lijsttrekker aanleiding om aandacht te vragen voor een lik-op-stukbeleid en wil dat vandalisme 'harder aangepakt' gaat worden.

Steunbetuigingen

Van Keijzerswaard is aangeslagen na de vernielingen en voelt zich bedreigd. Hij heeft inmiddels veel steunbetuigingen gekregen.
Vanuit Den Haag heeft de VVD ook gereageerd op de actie. 'Wat ben je een idioot als je dit doet met verkiezingsborden. Blijf van andermans spullen af en ga lekker thuis je eigen spullen bekladden', laat partijvoorzitter Christianne van der Wal weten.
De VVD gaat de bekladde posters dinsdag vervangen met nieuwe exemplaren.