PvdA-Statenlid stapt op na omstreden tweet over PVV

PvdA-Statenlid René van der Goot stapt op naar aanleiding van een tweet die hij afgelopen zondag heeft geplaatst. Daarin vergelijkt hij de aanhangers van de PVV met nazi's.
Van der Goot schrijft: 'De aanhangers van de PVV hebben ideeën die nogal wat verder gaan. De laatste grote actie van lieden met deze ideeën leverden zo ongeveer 60 miljoen doden op'.

Niet meer geloofwaardig

Fractievoorzitter Gert Engelkens van de PvdA zegt: 'Na een opmerking op social media vond René dat hij niet meer geloofwaardig kon opereren als Statenlid. Dat respecteren wij als fractie. We danken René voor zijn goede werk voor onze provincie. René is de afgelopen jaren van grote waarde geweest met name op het gebied van natuur en cultuur'.

'Zonder enig historisch besef'

Fractievoorzitter Ton van Kesteren van de PVV in Provinciale Staten noemt Van der Goot 'een PvdA-politicus zonder enig historisch besef, die denkt zich dit te kunnen veroorloven'.

Aangifte

Een PVV-aanhanger die zich op Twitter 'Patriotov' noemt, laat weten aangifte te hebben gedaan tegen Van der Goot. Hij roept anderen op dit ook te doen.