Werkstraffen voor matpartij bij discotheek Stadskanaal

© SXC/Konrad Baranski (creative commons)
Voor een mishandeling tijdens een stapavond in Stadskanaal zijn twee mannen uit Delfzijl veroordeeld tot werkstraffen. De mannen van 20 en 22 jaar krijgen beiden een werkstraf van 120 uur.
Wat gedoe om een paar jassen leidde in juni 2017 tot een massale vechtpartij in een discotheek. Buiten viel een 19-jarige man uit Emmen een inwoner van Stadskanaal opnieuw aan. Het slachtoffer werd geschopt en geslagen. Hij liep daarbij een hersenschudding op.
Volgens de rechter is de Emmenaar de agressor. De man uit Emmen kreeg bij de vechtpartij hulp van zijn vrienden uit Delfzijl.

Jeugdstrafrecht

De officier eiste een celstraf van 180 uur tegen de Groningers. De rechter oordeelde milder, omdat de mannen nagenoeg geen strafblad hadden. De rechter hield rekening met de jonge leeftijden van de mannen en veroordeelde hen volgens het jeugdstrafrecht. Zij moeten ook het slachtoffer een schadevergoeding van ruim duizend euro betalen. 

Verongelukt

De zaak tegen de man uit Emmen is gesloten. De 19-jarige man is vorig jaar september in zijn woonplaats verongelukt bij een scooterongeluk.