Kaart: zo komt de Sint aan in stad Groningen

© 112Groningen / Martin Nuver
Zaterdag doet de Goedheiligman ons land weer aan, dus ook in de stad Groningen. Na een boottocht over het Reitdiep maakt de Sint een paardrijdtocht door de binnenstad.
De vloot van Sinterklaas bestaat uit zo'n zeven schepen en vaart tegen 13.00 uur via de A naar de Zuiderhaven. Rond 13.15 uur meert de Goedheiligman met zijn pieten af bij roeivereniging De Hunze.
Vanaf daar brengt Amerigo de Sint vanaf de Praediniussingel ZZ door de binnenstad naar de Grote Markt. Hieronder is de route op de kaart te zien:

Programma

Zoals gezegd meert de boot van de Goedheiligman rond 13:15 uur af aan de Praediniussingel. Op die plek is ook even tijd om de Sint te begroeten.
Een uurtje later, rond 14:15 uur, vertrekt hij met Amerigo richting de Grote Markt.
De Sint rijdt via Praediniussingel ZZ, Emmaplein, Praediniussingel NZ, Museumbrug, Westerkade, Westerhaven, A-straat, A-brug, Brugstraat, Munnikeholm, Gedempte Zuiderdiep, Oosterstraat, Grote Markt OZ, Kwinkeplein, Oude Ebbingestraat, Rode Weeshuisstraat, Broerstraat, Oude Kijk in't Jatstraat, Zwanestraat, Grote Markt NZ naar de Grote Markt.
Rond 15:15 uur verwelkomt burgemeester Peter den Oudsten Sinterklaas op het bordes van het stadhuis.

Demonstraties

Groningen is een van de plaatsen waar zowel voor- als tegenstanders van Zwarte Piet mogen demonstreren. Beide groepen hebben van de burgemeester een plek langs de route gekregen, maar niet op de Grote Markt.
'Dat plein is het domein van de kinderen', vindt Den Oudsten. 'We willen het kinderfeest ongestoord laten verlopen.'
Actiegroep Kick Out Zwarte Piet staat in de buurt van het Emmaplein, de voorstanders mogen staan op een plek tussen de Herestraat, het Zuiderdiep en de Oosterstraat.