Zo maak je zelf prijswinnende speculaas

Britt Brukker en Wilfred Haafs in de studio
Britt Brukker en Wilfred Haafs in de studio © RTV Noord
Bakker Wilfred Haafs uit Haren werd woensdag uitgeroepen tot de beste bakker van Nederland, zijn leerlingbakker Britt Brukker werd gekozen tot grootste talent. In Noord Vandaag laten ze zien hoe je lekkere speculaas maakt.
En jij kan dat ook maken, want dit is het recept:
- 500 gram bruine basterdsuiker
- 550 gram boter
- 1000 gram Zeeuwse bloem
- 100 gram blanke kruimels
- 150 gram grofgehakte amandelen
- 100 gram gekorven snippers
- 50 gram speculaaskruiden
- 50 gram melk
- 30 gram citroenrasp
- 10 gram dubbelkoolzure soda
- 10 gram zout
- 250 gram gepelde oplegamandelen

Dat moet je 40 minuten bakken op 160 graden.
Eet smakelijk!