Bosker en Huizinga in de medailles bij wereldbeker schaatsen

Marcel Bosker hier op archiefbeeld
Marcel Bosker hier op archiefbeeld © Orange Pictures/Andre Weening
De Groninger schaatsers Marcel Bosker en Chris Huizinga hebben vrijdagochtend zilver gepakt bij de wereldbeker schaatsen in het Japanse Obihiro.
Beide mannen kwamen samen met Douwe de Vries in actie op de ploegenachtervolging. Het was een gelegenheidsteam, omdat Sven Kramer en Patrick Roest hadden afgezegd.
Het team op de ploegenachtervolging reed een tijd van 3.42,14. Daarmee was het een seconde langzamer dan winnaar Rusland. Olympisch kampioen Noorwegen werd derde.

Debuut Stollenga

Esmé Stollenga maakte haar wereldbekerdebuut. Op de 500 meter mocht ze starten in de B-groep. Daar zette ze de zesde tijd neer: 39,22.
Dai Dai Ntab kwam ook nog in actie op de 500 meter. Hij mocht starten, omdat Ronald Mulder zich had afgemeld. Ntab kon geen potten breken en eindigde teleurstellend als vijftiende.
Ntab reed tegen landgenoot Kjeld Nuis. Die maakte een valse start. Bij de tweede start kwam Ntab slecht weg en reed hij een verloren race.

Huizinga naar finale

Chris Huizinga boekte nog een succes vrijdag. Hij plaatste zich voor de finale van de mass-start. Die wordt zaterdag verreden.