Ondernemers over ring: 'Stop met juridisch geharrewar en ga aan de slag'

© VIA Drupsteen
'Stop met het juridisch geharrewar en ga aan de slag, dan accepteren wij dat de zuidelijke ringweg af en toe helemaal moet worden afgesloten'.
Dat is de kern van de dringende oproep van Lambert Zwiers, directeur van werkgeversorganisaties VNO-NCW Noord en MKB Noord aan het adres van alle betrokkenen bij de aanpak van de zuidelijke ring.

Vrijwel stil

Het werk aan de zuidelijke ringweg in Groningen ligt sinds een paar maanden vrijwel stil, omdat de aannemer en de opdrachtgever, de Stuurgroep Aanpak Ring Zuid, van mening verschillen over de aanpak van de zuidelijke ringweg.

Twee jaar vertraging

Er is zeker twee jaar vertraging in de werkzaamheden door ondermeer personeelstekort, juridische procedures en een fikse tegenvaller met de Helperzoomtunnel. Er zijn inmiddels al geluiden om de stekker maar helemaal uit het project te trekken.

Commissie van wijzen

Een commissie van wijzen is intussen achter de schermen druk bezig een oplossing te zoeken. Zwiers denkt dat het allemaal wel wat sneller kan én moet.
'Het wordt hoog tijd dat iedereen elkaar gaat vinden op bouwkundig gebied. We snappen wel dat het moeilijk ligt maar dit is nu ook niet het allerlastigste project. Dit moet gewoon kunnen. Doe het dan ook'.

Vaart maken

Doorgaan op de oude voet waardoor het nog zeker twee jaar gaat duren, ziet Zwiers niet zitten. 'De ring af en toe tijdelijk en kort afsluiten. Daar staan wij achter. En vaart maken', is het credo van Zwiers en zijn achterban.