Centrum Uithuizen krijgt blauwe zone

Verschillende winkelstraten in Uithuizen krijgen een blauwe zone.
Verschillende winkelstraten in Uithuizen krijgen een blauwe zone. © Koen Suyk/ANP
Als je straks wil parkeren in het centrum van Uithuizen, heb je op sommige plekken een parkeerschijf nodig. Verschillende winkelstraten krijgen namelijk een blauwe zone.
Het centrum van Uithuizen gaat de komende jaren op de schop. De Blink wordt geheel vernieuwd, om het winkelgebied weer aantrekkelijker te maken.

Teveel auto's

Als de werkzaamheden over enkele jaren klaar zijn, kun je met de auto over de Blink. Daarmee worden de winkels beter bereikbaar. Om te voorkomen dat er teveel auto's parkeren, wil de gemeente blauwe zones instellen.
Daarnaast gaat in verschillende straten, waar grotendeels eenrichtingsverkeer is, de rijrichting veranderen om het centrum goed bereikbaar te houden. Het gaat om de Hoofdstraat Oost, de Oosterstraat en de Zuiderstraat.

Bomen verplaatsen

Op de Blink staan nu nog enkele bomen. Die worden de komende tijd verplaatst, om plaats te maken voor het water dat terugkomt in het centrum van Uithuizen.
De vernieuwing van het centrum kost in totaal zo'n twintig miljoen euro. Daar dragen de provincie en de plaatselijke ondernemers aan bij.