Overval op supermarkt in Delfzijl; vier verdachten aangehouden (update)

De politie doet huiszoekingen
De politie doet huiszoekingen © De Vries Media
Een supermarkt aan de Wending in Delfzijl is vrijdagmorgen rond kwart over acht overvallen. Bij het station van Delfzijl is ongeveer een half uur later één verdachte aangehouden. Rond tien uur werden nog drie personen aangehouden.
Het drietal werd aangehouden in een woning aangehouden, na huiszoekingen.
De politie ging aanvankelijk uit van twee overvallers. 'Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat er wel eens meer mensen bij betrokken konden zijn. Dan moet je bijvoorbeeld denken aan mensen die op de uitkijk hebben gestaan, of een andere rol hebben gespeeld', zegt politiewoordvoerder Anne van der Meer.

Wapen

De overvallers bedreigden het personeel en vertrokken rennend. Volgens de politie gebruikten ze 'een wapen of iets wat daar sterk op leek' bij de overval.
Bij de zoektocht door de politie is onder meer een helikopter ingezet. Ook de marechaussee helpt mee.
'We hebben gelijk fors ingezet', zegt Van der Meer. 'Meerdere getuigen meldden zich ook dat ze iets verdachts hadden gezien. Zo zijn we eerst uitgekomen bij het station en later bij die woning.'

Onderzoek

Eerder deze week werd bekend dat de politie naar aanleiding van een uitzending van Opsporing Verzocht twintig tips binnenkreeg over een overval op een supermarkt in Holwierde, in december vorig jaar. De vermoedens zijn dat de daders uit Delfzijl komen.
Of er een link is met de vier mannen die nu zijn opgepakt, wordt onderzocht. 'Het is er nog veel te vroeg voor om daar iets over te kunnen zeggen. We gaan nu kijken wat hun rol is bij de overval op de supermarkt in Delfzijl. Uiteraard gaan we kijken of deze verdachten ook voor andere misdrijven in aanmerking komen', zegt Van der Meer.
Dit bericht is aangevuld met een reactie van de politie