Bedreiging advocate van moordenaar Varscha Mohansingh achter gesloten deuren behandeld

© RTV Noord
De 56-jarige vader van de vermoorde Varscha Mohansingh hoeft niet publiekelijk terecht te staan. De vader wordt ervan verdacht dat hij de advocate van de moordenaar van zijn dochter heeft bedreigd.

Uniek besluit

De rechter behandelt de zaak achter gesloten deuren. De reden daarvoor is dat de vader erg lijdt onder de moord op zijn dochter. De rechter weegt zijn belangen zwaarder dan de openbaarheid van de zaak. Dat is vrij uniek; de openbaarheid van de rechtspraak is vastgelegd in de Grondwet. 

Gevonden in badkuip

Varscha werd in september 2002 in haar ouderlijk huis in Wildervank gewurgd. Krish J., een huisvriend van de Mohansinghs, werd voor de moord in hoger beroep veroordeeld tot tien jaar cel en tbs met dwangverpleging.

Telefonische bedreiging

Vorig jaar januari vernam de familie van Varscha dat Krish J. inmiddels buiten de tbs-kliniek verblijft. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de vader daarover zijn ongenoegen geuit tegen de advocate van Krish J., Mariska Pekkeriet. Ook zou hij haar bedreigd hebben.

Schijn van partijdigheid voorkomen

De zaak zou eerst voor de rechtbank in Zwolle dienen. Maar om partijdigheid te voorkomen verwees die de zaak door naar de rechtbank Noord-Nederland. De advocate heeft haar kantoor in Zwolle heeft en is vaak werkzaam op de rechtbank in die stad.

Geluidsfragment ontbreekt

De rechter in Assen kwam vrijdag niet tot een afronding. De zaak werd uitgesteld omdat het geluidsfragment van de bedreiging in het dossier ontbreekt. Ook wil de rechter dat er nog een getuige wordt gehoord.
De zitting wordt 19 december hervat. Ook dan blijven de deuren van de zittingszaal voor het publiek dicht.