Donar gaat onderuit tegen gehavend Den Bosch

Drago Pasalic legt het af tegen Den Bosch-speler Roel Aarts archief
Drago Pasalic legt het af tegen Den Bosch-speler Roel Aarts archief © JK Beeld
De basketballers van Donar hebben zaterdagavond verrassend met 74-65 van New Heroes Den Bosch verloren. Bij rust was het 37-33 voor de thuisploeg in de Bossche Maaspoort. Het was de tweede competitienederlaag voor de Groningers dit seizoen.

Voorsprong

Alleen na het eerste kwart stonden de gasten met 13-19 aan de goede kant van de score. In de laatste minuten drong Donar nog aan, maar Den Bosch wist de voorsprong over de streep te trekken. De Bosschenaren misten vier spelers vanwege blessures.

Derde

Topscorer aan de kant van Donar was Thomas Koenis met dertien punten. De ploeg van coach Erik Braal zakt naar de derde plek in de Dutch Basketball League met zestien punten uit tien duels.

Niet goed genoeg

'Alle credits voor Den Bosch,' aldus coach Erik Braal. 'Zij brachten meer energie en ons niveau was niet goed genoeg. Ik wil er geen label als bijvoorbeeld een off-day op plakken.'

Zege Den Bosch verdiend

'We zitten in een zwaar schema, maar iedereen was fit dus daar lag het niet aan. We misten makkelijke scores. Dan kun je ook tegen een nederlaag aan lopen. Den Bosch heeft verdiend gewonnen.'