De benzine is op bij meerdere tankstations in de provincie (update)

De benzine is op
De benzine is op © Dennis Venema
Bij meerdere tankstations in onze provincie is geen benzine meer te krijgen. Dat is het gevolg van de distributieproblemen van brandstof, door de lage waterstand in de Rijn.
Het gaat onder meer om de Shell Express in Foxhol, de Gulf aan de Hoofdstraat in Hoogezand en de Shell Express aan de Euvelgunnerweg in Stad.
De oliemaatschappijen kunnen de brandstof niet meer door het land distribueren. 'De crux ligt tussen het vervoer van Pernis naar het depot in Arnhem', vertelt een Shell-woordvoerder. 'Dat vervoer gaat via de Rijn en door de lage waterstand kan maar mondjesmaat brandstof worden vervoerd.'

Bemand wordt wel bevoorraad

Volgens de woordvoerder gelden de problemen voor alle oliemaatschappijen. 'We hebben er voor gekozen zoveel mogelijk de bemande pompen te bevoorraden. De problemen zijn het grootst bij de onbemande. Dit kan ook nog wel een aantal dagen duren', zegt de Shell- woordvoerder.
Dat kan betekenen dat op meer plaatsen in onze provincie de komende dagen geen benzine meer te krijgen is bij met name de onbemande stations.

Niet verergeren

Volgens brancheorganisatie VPNI speelt het probleem met de aanvoer al sinds de zomer, maar zal het probleem zich niet verergeren. Woordvoerder Marnix Koopmans:
'Het is vervelend voor de pomphouders, maar de Groningers kunnen gewoon blijven tanken. De problemen zijn bij een klein aantal stations. Je moet hoogtens naar een ander tankstation rijden.'

Update: In eerste instantie werd gemeld dat ook de Tamoil aan de Industrieweg in Hoogezand zonder brandstof zou zitten. Dat bleek onjuist. Hier is slechts één pomp defect., laat een medewerkster weten.