Jong FC Groningen verliest van DOVO

Lars Kramer, hier op archiefbeeld, redde de Groningse eer door de 3-1 te scoren
Lars Kramer, hier op archiefbeeld, redde de Groningse eer door de 3-1 te scoren © Orange Pictures/Jan Westman
Jong FC Groningen heeft zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen DOVO uit Veenendaal met 3-1 verloren. De ploeg van trainer Alfons Arts zakt door deze nederlaag naar de elfde plaats in de derde divisie.
Nassir Maachi profiteerde na een dik half uur van een fout van doelman Pelle Boevink. Hiervoor kregen de gasten de nodige kansen om zelf te scoren, maar wisten niet goed af te werken.

Beslissing

Vlak na de pauze kreeg DOVO een makkelijk gegeven strafschop. Joshua Patrick wist wel raad met dit buitenkansje. De beslissing viel in de 53e minuut toen Salim Amarzgiou de 3-0 liet aantekenen. In de blessuretijd redde Lars Kramer de Groningse eer.

Goed begin

'We begonnen heel goed aan de wedstrijd, hadden veel balbezit en konden mogelijkheden creëren', zegt trainer Arts. 'Na een halfuur viel er een lange bal achter de verdediging. De keeper nam de bal verkeerd aan, waarna Maachi de bal in het doel schoot.'

Goede bedoelingen

Met goede bedoelingen ging Jong FC Groningen de tweede helft in, maar binnen een minuut lag de bal op de stip in het voordeel van DOVO. 'Een schandalige actie van de scheidsrechter', briest Arts.

Omstreden strafschop

'Een dieptebal achter de verdediging, kwam bij hun spits terecht. Er was een beetje lichamelijk contact en hij kwam te vallen. De spits rolde de bal al richting de cornervlag, maar de scheidsrechter floot voor een strafschop. Onbegrijpelijk.'

Kopjes laten hangen

'We lieten de kopjes daarna even hangen', verklaart Arts. 'Twee minuten later lag de bal er weer in. Dan duurt het even voordat je je weer herstelt, en weet je dat de wedstrijd gelopen is. Onze keeper Boevink heeft nog een paar fantastische ballen kunnen redden.'