Guido rent de bus tegemoet met feestelijk nieuws

De jarige Guido trakteert het Expeditie-team op brownie.
De jarige Guido trakteert het Expeditie-team op brownie. © Marthijs Veldthuis/RTV Noord
Het Expeditie-team neemt pauze langs de weg bij Westerwijtwerd. Een mooie plek voor een slokje water en om de bammetjes naar binnen te werken. In de verte horen ze iemand in een paar laarsjes aan komen hollen.
Het blijkt de negenjarige Guido Geertsma te zijn. Hij heeft een schaaltje in zijn handen met vier stukjes brownie erop. 'Ik word 5 december tien jaar en daarom heb ik wat voor jullie', vertelt Guido. Het team van Expeditie smikkelt kostelijk van de traktatie.

Dubbele cadeautjes

Hij viert vandaag alvast zijn verjaardag, omdat de Sint zijn verjaardag al viert op 5 december. 'Oh dus jij krijgt straks dubbel cadeautjes', zegt Expeditie Grunnen-presentator Ronald Niemeijer. 'Ja!', zegt Guido glunderend.

Terug naar de visite

'Wat heb je vandaag allemaal gekregen dan?', vraagt Niemeijer. 'Een horloge, een knikkerbaan en geld', vertelt de jarige trots.
Ondertussen komt de visite voor Guido aan bij zijn huis, even verderop. 'Volgens mij moet je weer terug naar je visite, Guido. Dat laatste stukje brownie is voor jou', besluit Niemeijer. Guido bedenkt zich geen moment en rent weer terug naar huis.