Luciano: 'Dit weer is echt koud voor mij, maar ik heb het gemist'

FC Groningen heeft 66 oud-spelers uitgenodigd om het duel tegen NAC te omlijsten. 'De helden van weleer' worden feestelijk onthaald en maken in de rust een ereronde langs het publiek.
Oud-doelman Luciano da Silva heeft speciaal de overtocht gemaakt uit Brazilië. 'Dit weer, het is echt koud voor mij maar ik heb het gemist haha', lacht Luciano. 'Ik heb hier zeven jaar gespeeld en heb hier heel veel goede vrienden aan overgehouden.'

Goede band

'Ik heb een enorm goede band met de supporters en heb nog veel contact met de spelers van toen. Dat is fantastisch.' Nadat Luciano vertrok heeft de FC goede opvolgers voor hem gehad. Bizot, en nu Padt.

Nu huisjes bouwen

'Dat is geweldig voor de club', zegt Luciano. 'Ben ik echt heel blij mee.' De Braziliaan moest vanwege een knieblessure stoppen en zit nu niet meer in het voetbal. 'Ik fiets heel veel, om mijn conditie goed op peil te houden. Ik bouw huisjes in mijn land, het gaat heel goed met mij,' besluit Luciano lachend.

Past precies

Ook Maikel Kieftenbeld is terug in Groningen. Hij scoorde gisteren een doelpunt voor Birmingham City. 'Het paste precies om hier naar toe te komen, ik heb er heel veel zin in,' aldus de voormalig middenvelder van de FC.

Mooie tijd

Het spel in Engeland vergt conditioneel van hem. 'Je moet veel rennen. Gelukkig ik ben goed afgetraind. Bij de FC heb ik een ontzettend mooie tijd gehad. Op zowel peroonlijk als professioneel vlak. Ik hoop vanmiddag vooral verzorger Henk Hagenauw en materiaalman Bert de Voogd te spreken. Met die mensen heb ik een speciale band', besluit Kieftenbeld.

Nevland aanwezig

Ook Erik Nevland is aanwezig. Hij stopte zes jaar geleden met voetballen. 'Ik werk op dit moment bij een kleine club in Noorwegen als trainer en ook een beetje besturen. Het is een kleine club. Ik zou wel graag in het betaalde voetbal werken, maar eerst nog een beetje leren.'

Het komt goed

Nevland denkt vaak terug aan zijn tijd bij de FC. 'Mijn debuut de eerste goal die ik in de Euroborg scoorde en de Europese wedstrijden. Het leukste is om alle oude vrienden weer te zien. Ik volg de resultaten van het eerste elftal nu op afstand, gaat niet zo best maar ik denk dat het goedkomt.'