Chagrijnige schoonmakers willen hun bazen niet langer cadeautjes geven

Schoonmakers van overheidsgebouwen voeren dinsdag opnieuw actie voor een betere cao. De hele dag trekken ze Groningen door om 'cadeautjes' op te halen bij schoonmakers.
De schoonmakers vinden dat ze hun bazen namelijk iedere dag weer presentjes geven. Zo moeten ze verplicht snipperuren inleveren als de bedrijven geen werk voor hen hebben, en raken ze vakantiedagen kwijt als ze ziek zijn.

Inzamelen

'Ze pikken alles van ons af, maar wij willen niet langer meer Sinterklaas zijn', zeggen schoonmakers Brigitte en Alie chagrijnig. 'Daarom gaan we vandaag heel Groningen door om cadeaus in te zamelen bij de schoonmakers.'
Ze eisen onder andere meer loon, dat hun bazen ziektedagen zelf gaan betalen en dat iedereen in de schoonmaakbranche reiskosten vergoed krijgt. Nu geldt dat slechts voor een deel van de medewerkers. 'We willen bovendien gezond naar ons pensioen en nu lukt dat niet.'

Vervelende Sinterklaas

De schoonmakers bezoeken later op de dag nog het UMCG, DUO en het UWV, om daar ook 'cadeaus' op te halen.
Aan het eind van de middag biedt Sinterklaas het resultaat aan een van de schoonmaakbedrijven aan. 'Maar dat gebeurt niet door een lieve Sinterklaas, maar door een vervelende', waarschuwt schoonmaakster Brigitte.