Wildlands krijgt 'onder voorwaarden' uitstel van betaling

Wildlands verzocht om 'financiële ademruimte'
Wildlands verzocht om 'financiële ademruimte' © Anne-Wil Meulman/RTV Noord
Het college van burgemeester en wethouders van Emmen wil Wildlands Adventure Zoo uitstel van betaling geven. Daarmee geeft het college gehoor aan het verzoek van het noodlijdende dierenpark.
Volgens het college hoeft Wildlands tot 1 mei 2019 niet aan de gemeentelijke betalingsverplichtingen te voldoen. Dat meldt RTV Drenthe.

Onder voorwaarden

Voorwaarde van het college is wel dat de andere financiers - drinkwaterleverancier WMD, VolkerWessels en de Rabobank - akkoord gaan met het uitstel. Wildlands heeft leningen afgesloten bij de financiers en die moeten worden terugbetaald.

WMD positief

Volgens RTV Drenthe heeft WMD al laten weten positief tegenover het uitstel te staan. 'We zagen het eigenlijk al aankomen vanwege de teruglopende bezoekersaantallen, maar we hebben vertrouwen in het nieuwe bedrijfsplan', zegt een woordvoerder.
VolkerWessels wil niet reageren en de Rabobank was niet bereikbaar voor commentaar, meldt RTV Drenthe..

Financiële ademruimte

Wildlands heeft de financiers gevraagd om 'financiële ademruimte'. Het gaat om het opschorten van de aflossing en rente van de leningen. Emmen heeft een risico van 44 miljoen euro in het park. Zoals het er nu uitziet, lijdt Wildlands dit jaar een verlies van acht miljoen euro. Vorig jaar leed het bedrijf een verlies van bijna twee miljoen euro.

Definitief besluit

De gemeenteraad hoeft overigens niet met het voorstel in te stemmen, maar het college vraagt raadsleden wel om mee te denken en met eventuele wensen of bedenkingen te komen. Daarna neemt het college een definitief besluit.