Postbodes en postsorteerders gaan mogelijk staken

© RTV Noord
Vakbond FNV heeft postbedrijf PostNL een ultimatum gesteld. Als de onderneming niet voor maandag 12.00 uur aan de eisen van FNV voldoet, volgen er acties.
De bond wil onder meer verlaging van de werkdruk, een loonsverhoging van 5 procent, een vast contract voor uitzendkrachten die een jaar bij PostNL werken en herstel van de pensioenopbouw.

Eigen voorstellen

Volgens FNV is PostNL sinds het begin van de onderhandelingen een maand geleden niet op de voorstellen van de bond ingegaan en weigert het bedrijf met eigen voorstellen te komen.

Drukke decemberperiode

De bond vermoedt dat PostNL dat doet om de onderhandelingen voor zich uit te schuiven en zo acties in de drukke decemberperiode te voorkomen. 'Nu krijgen ze het deksel op de neus', zegt bondsbestuurder Ger Deleij. 'Onze leden zijn niet gek. Ze laten zich niet aan het lijntje houden.'

Prikacties

FNV kondigde vorige week al prikacties aan. PostNL besloot daarop de andere bonden te vragen of zij wel af willen zien van acties in december. De drie bonden overleggen dat met hun achterban en komen pas volgende week met een antwoord.