Lycurgus laat Taurus voor de vierde keer dit seizoen kansloos

De selectie van Lycurgus viert de 3-0 overwinning tegen SV Land Taurus
De selectie van Lycurgus viert de 3-0 overwinning tegen SV Land Taurus © RTVNoord/Henk Elderman
De volleyballers van Abiant/Lycurgus hebben voor de vierde keer dit seizoen met 3-0 van Taurus gewonnen (inclusief duel in bekertoernooi en Supercup). De gasten uit Houten konden zaterdagavond wederom geen vuist maken tegen de Groningers.
De setstanden in de Topsporthal van het Alfa-college waren 25-17, 25-19 en 25-20. Lycurgus blijft koploper in de eredivisie met 24 punten uit negen wedstrijden. Na de uitschakeling in Europa tegen het Zwitserse Lindaren Volley Amriswil had de ploeg van coach Arjan Taaij weinig moeite met de tegenstander uit Houten.
Taaij gebruikte drie sets lang geen time-out. 'De noodzaak om een time-out aan te vragen of dingen te veranderen op basis van wat je vooraf hebt besproken was niet zo groot. En ik wil dat mijn spelers in het veld de oplossingen proberen te vinden.' zegt Taaij.
Frits van Gestel vierde zijn zesentwintigste verjaardag. Voordat de wedstrijd begon werd er voor hem gezongen. Hijzelf wilde het vieren in het veld. Bij het eerste matchpoint stond Van Gestel aan de servicelijn. 'Dan ga je ook voor goud natuurlijk, maar ik raakte de bal maar half.' vertelt hij lachend.

Kwaliteitsverschil

De eerste klap werd alleen meteen uitgedeeld toen Lycurgus in de eerste set een voorsprong van 10-3 nam. Deze achterstand kwam Taurus niet meer te boven. In de tweede set was het al snel 18-12. Taurus kon in de laatste set mee tot 21-18, maar het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen was simpelweg te groot.