Scheidsrechter Gözübüyük: 'Ik had bij besluit rood moeten blijven'

De scheidsrechter trok uiteindelijk geel
De scheidsrechter trok uiteindelijk geel © Orange Pictures
Serdar Gözübüyük baalt ervan dat hij zondag de rode kaart van VVV-speler Jerold Promes introk. De scheidsrechter stuurde de verdediger weg na een overtreding op Ritsu Doan van FC Groningen.
Videoscheidsrechter Siemen Mulder zei tegen Gözübüyük dat hij de beelden nog eens moest bekijken. De Haarlemmer deed dat en kwam toen tot een ander oordeel: een gele in plaats van een rode kaart.

'Balen, gewoon enorm balen'

Een dag later heeft de arbiter spijt van die beslissing, zegt hij tegen Voetbal International.
'Balen, gewoon enorm balen. Ik zat gewoon goed in eerste instantie met de rode kaart. Ik ben gaan twijfelen terwijl ik overtuigd was van rood. Dit is een kant van het VAR-systeem die we niet moeten willen', aldus Gözübüyük, die na afloop van veel kanten kritiek kreeg. Groningen-trainer Danny Buijs hekelde de 'arrogante' houding van de scheidsrechter.

Mulder trok boetekleed aan

Videoscheidsrechter Mulder uit Uithuizen trok zondagavond al het boetekleed aan. 'Achteraf heb ik het verkeerd ingeschat', zei hij tegen RTV Noord.
Gözübüyük hoopt dat het moment van zondag een leermoment is voor iedereen. 'Feit is dat de VAR mij nooit had mogen roepen voor dit geval. De VAR moet ingrijpen als iets honderd procent niet goed is en dat is hier niet zo.'