Handbalsters onderuit tegen Noorwegen; Abbingh komt er niet aan te pas (update)

Lois Abbingh tijdens een eerder EK-duel
Lois Abbingh tijdens een eerder EK-duel © ANP
Noorwegen lijkt een onneembare vesting voor de Nederlandse handbalsters. De ijzersterke Scandinavische ploeg won op het EK in Frankrijk afgetekend met 29-16 en was daarmee voor de vijfde keer op rij te sterk voor Oranje op een groot toernooi.
Lois Abbingh kwam er totaal niet aan te pas. Ze kon amper in stelling gebracht worden en werd uit de wedstrijd gespeeld. In de eerste helft scoorde ze één keer. Na rust werd ze aan de kant gehouden door bondscoach Helen Thomson, met het oog op de wedstrijd van woensdag tegen Duitsland.

Eerste nederlaag

Het was na vier overwinningen pas de eerste nederlaag voor de Nederlandse vrouwen op dit EK en de ploeg houdt dan ook zicht op de halve finales. De krachtmeting woensdag met Duitsland in het Palais des Sports in Nancy is beslissend. Nederland heeft aan een gelijkspel genoeg voor een plaats in de halve finale.

'Tegen ons supergemotiveerd'

'Foutjes van ons worden gewoon heel snel afgestraft en ik denk dat Noorwegen tegen ons op de een of andere manier supergemotiveerd is', zei Abbingh in gesprek met de NOS.
'Want zoals ze vandaag speelden heb ik ze dit toernooi nog niet zien spelen. Dat hebben ze gewoon heel goed gedaan en ze waren de betere partij vandaag.'

'Zo snel mogelijk vergeten'

'In de rust sta je natuurlijk echt al heel ver achter. Het is niet zo dat je de wedstrijd opgeeft, maar je bent wel een beetje aan het nadenken over morgen tegen Duitsland. We weten wat we moeten doen. We moeten deze wedstrijd gewoon echt zo snel mogelijk vergeten en klaar zijn om morgen van Duitsland te winnen.'
Dit bericht is aangevuld met een reactie van Lois Abbingh.