'Alle hens aan dek' bij Donar voor Europa Cup-duel tegen Sassari

De spelers van Donar na plaatsing voor de tweede poulefase
De spelers van Donar na plaatsing voor de tweede poulefase © JK Beeld
De basketballers van Donar beginnen woensdagavond aan de tweede poulefase van de Europe Cup. Het Italiaanse Dinamo Sassari is dan de tegenstander in MartiniPlaza.
Sassari eindigde het vorige seizoen als tiende in Italië en won in 2015 de landstitel en de beker. Een jaar eerder werden de beker en de Supercup veroverd.

'Alle hens aan dek'

'Ik vind dat ze wel vergelijkbaar zijn met Venezia van vorig seizoen. Het is een heel uitgebalanceerd team met veel talent. Ze spelen ook goed samen, dus alle hens aan dek', aldus de coach van Donar, Erik Braal.

Assists

'Sassari is het team dat in de FIBA Europe Cup het meeste scoort vanuit assists. Zij hebben het hoogste assist-percentage. Dus in die zin is het een team dat goed samenspeelt en de vrije man zoekt', vervolgt de oefenmeester.

'Fantastische sfeer'

'Allereerst verwacht ik een fantastische sfeer, want bij elke Europese wedstrijd is de sfeer heerlijk. Ik verwacht echt een mooie wedstrijd', besluit Braal.

Live

Het duel begint woensdagavond om 19:30 uur en is live te volgen via een stream van RTV Noord. Het commentaar wordt verzorgd door Karel-Jan Buurke en Anjo Mekel.