Stichting Oud Brandweer kan wel wat extra handjes gebruiken

Hij is al ruim zes jaar actief als vrijwilliger bij de Winschoter Stichting Oud Brandweer, maar luidt nu de noodklok. Volgens gepensioneerd brandweerchauffeur Dick Zwart zoekt de stichting extra vrijwilligers om alle memorabilia te kunnen blijven onderhouden.
Zwart ging in 2012 met pensioen, na ruim 34 jaar bij de brandweer in Winschoten te hebben gewerkt. Maar het bloed kroop waar het niet gaan kon, en dus stortte hij zich op oude brandweerwagens en andere memorabilia.
Toen de brandweer van Winschoten naar een nieuw onderkomen verhuisde, kreeg Zwart het voor elkaar dat de stichting de oude kazerne mocht gebruiken om haar spullen tentoon te stellen. Daar staat inmiddels zoveel, dat extra hulp gewenst is.
Alle hulp kunnen we gebruiken, als het maar gezellig is
Dick Zwart

Boel draaiende houden

Zwart: 'Het moet onderhouden worden en gepoetst. We kunnen dus nog wel wat extra handjes gebruiken om de boel op termijn draaiende te houden. Mensen die bijvoorbeeld een auto kunnen besturen. Het gebouw vereist ook onderhoud, zoals schilderen.'
Het gaat vooral om de weekenden, en maandag- en dinsdagochtenden. 'Een pitbull die de boel opvangt en regelt', zegt Zwart. 'Handige mensen bijvoorbeeld, zoals automonteurs die thuiszitten. Alle hulp kunnen we gebruiken, als het maar gezellig is.'