Abbingh plaatst zich met Oranje voor halve finale EK

Een stralende Lois Abbingh viert een score tegen Duitsland
Een stralende Lois Abbingh viert een score tegen Duitsland © Orange pictures/Henk Seppen
De vrouwen van het Nederlands handbalteam hebben zich na een 27-21 zege tegen Duitsland als groepshoofd geplaatst voor de halve finale van het EK. Hierin komt de formatie van coach Helle Thomsen uit tegen Frankrijk, aanstaande vrijdag in Parijs om 21.00 uur.
Lois Abbingh speelde de hele wedstrijd mee bij Oranje en kwam tot drie treffers. Ze was niet doorslaggevend, maar was wel belangrijk voor het team met een paar mooie assists en haar ervaring.

Verschil

Nederland stond tegen Duitsland steeds aan de goede kant van de score en maakte het in de slotfase geroutineerd af. Het verschil van vijf doelpunten met nog tien minuten te spelen was teveel voor de Duitsers om nog terug te kunnen komen. Kelly Dulfer en Estavana Polman waren de topscorers bij Nederland met allebei zes treffers.

Traditie

Oranje zette een 'traditie' voort door voor de vijfde keer op rij de laatste vier te halen van een groot toernooi. Het begon op het WK van 2015 (zilver) en kreeg een vervolg op achtereenvolgens de Olympische Spelen van 2016 (vierde), het EK van 2016 (zilver) en het WK van 2017 (brons).