Wie is jouw Groninger van het Jaar? Nomineren kan nu!

Stuur nu je nominatie in!
Stuur nu je nominatie in! © RTV Noord
Wie verdient volgens jou de titel 'Groninger van het Jaar 2018'? Je kunt nu je nominatie insturen.
Via een speciale pagina, door het sturen van briefkaarten (adres) of door na 17.30 uur te bellen naar 'Altijd wat Anders' kun je aangeven wie volgens jou de Groninger van het Jaar moet worden.
Nomineren kan tot en met 24 december 09:00 uur.  
RTV Noord selecteert uit de aanmeldingen drie kandidaten, op wie gestemd kan worden. De winnaar wordt op 28 december in Noord Vandaag bekendgemaakt.

Inspiratie

Heb je nog niet echt inspiratie? Wij gingen al even de straat op om een paar nominaties op te halen. Wellicht zet het je aan het denken? 

Traditie

De verkiezing van de Groninger van het Jaar is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een traditie.
De verkiezing ontstond 28 jaar geleden geheel spontaan in het belprogramma 'Altijd wat Anders' op Radio Noord. Stakingsleider en communist Fré Meis werd de eerste winnaar van de verkiezing.

Eerdere winnaars

In de jaren daarna wonnen bekende en ook onbekende mannen en vrouwen de verkiezing. Bekende winnaars waren onder meer Herman Brood, Jacques Wallage, Arjen Robben, Ranomi Kromowidjojo, Imca Marina, Wia Buze en Pé en Rinus.
Volslagen onbekenden die de titel kregen waren bijvoorbeeld Dr. Veldt (uroloog in het Delfzicht Ziekenhuis) en Hannie Havenga (allesdoener in Garmerwolde). Zij kwamen in de nominatieronde naar voren.
Vorig jaar hebben de kijkers en luisteraars van RTV Noord cabaretier Freek de Jonge (foto) verkozen tot Groninger van het Jaar 2017.

Nomineer nu!

Wie is volgens jou dus de absolute Groninger van het Jaar? Je kunt jouw nominatie nu doorgeven via: www.rtvnoord.nl/gvhj
Hier vind je overigens ook alle spelregels en de vorige winnaars.