72 uur plaatjes draaien voor een virtuele bril van een ziek kind

Bert Visscher brengt de inzamelingsactie op gang
Bert Visscher brengt de inzamelingsactie op gang © Gerrie de Groot
Zenuwachtig gedribbel rond de draaitafel, maar om vier uur donderdagmiddag begon het dan echt. Cabaretier Bert Visscher schoot de drie dj's van het Tafelhuis in cultureel centrum De Klinker in Winschoten los.
Echt schieten deed Visscher natuurlijk niet. Keurig netjes deponeerde hij de eerste gift in de collectebus. Want daar draait het Tafelhuis om: geld inzamelen. In dit geval voor Virtual Reality-brillen.

Andere wereld

De brillen (VR-iendjes) zijn bedoeld voor zieke kinderen in het Ommelander Ziekenhuis. Met die bril kunnen de jonge patiënten die al heel lang in het ziekenhuis liggen, even in een andere wereld dan de medische stappen.
Richard Pathuis, Jack Westers en Mitchell Weijermars zijn de discjockeys die de luisteraars 72 uur gaan vermaken. Ze zijn via de lokale radiostations in Oost-Groningen te beluisteren.

Spanning

Weijermars en Pathuis stapten vandaag voor de vierde keer het 'Tafelhuis' binnen. Daar waar Weijermars naar eigen zeggen 'voor de eerste keer geen spanning kent', giert de adrenaline bij Pathuis door het lijf.
Een uur voor het spektakel begint, drentelt hij door het cultuurhuis. 'Het mag van mij wel beginnen. Je bereidt je er maanden op voor, het kriebelt nu echt', zegt Pathuis.

Eerste keer

Voor Jack Westers is het de eerste keer dat hij zich laat opsluiten. 'Ik heb de afgelopen nachten toch wel wat slechter geslapen. Maar Richard en Mitchell zijn er, dus alles komt goed. Volgens hun moet ik gewoon mee gaan 'in the flow'.'
Tijdens de radiomarathon worden er allerlei acties gehouden en zijn er radio-optredens van lokale helden. Zondag om 16.00 uur worden de schuiven van de dj's op de draaitafel voor dit jaar dichtgeschoven.