Coulanceregeling voor daklozen van kracht wegens verwachte vrieskou (update)

© Jos Schuurman / FPS (archief)
Vanwege de verwachte vrieskou geldt vrijdagavond de coulanceregeling voor daklozen in de stad Groningen. De nachtopvang gaat daardoor een uur eerder open. Ook zijn er meer bedden beschikbaar.
Dat maakt Stichting Het Kopland bekend. Dat is de organisatie die de nachtopvang in Stad verzorgt. De regeling gaat in bij een gevoelstemperatuur van -5 graden Celsius.

50 bedden

Daklozen kunnen al om 21.00 uur terecht in de nachtopvang, het aantal bedden gaat van 31 naar 50. Verder wordt er actief uitgekeken naar mensen die nog buiten slapen, om ervoor te zorgen dat ook zij een warme slaapplaats krijgen.

Coulance- of winterregeling

De coulanceregeling is een tussenstap naar de winterregeling. Die geldt vanaf een gevoelstemperatuur van -10 of kouder. Dan is iedereen welkom, ook de mensen die een overnachting niet kunnen betalen.
Normaalgesproken moeten daklozen een paar euro per nacht betalen voor een overnachting en het ontbijt. Dat geld wordt via de sociale dienst ingehouden op hun daklozenuitkering. Bij de winterregeling gebeurt dat niet.
Dit bericht is geüpdatet met een uitgebreidere uitleg over de coulance- en winterregeling.