Snelle internetverbinding straks ook in De Marne een feit

De aanleg van glasvezel voor snel internet.
De aanleg van glasvezel voor snel internet. © Rodin Broadband
Circa tien adressen in De Marne zijn in de afgelopen weken voorzien van een nieuwe internetverbinding van Rodin Broadband.
Het is de bedoeling dat vanaf 2019 alle aanmeldingen worden voorzien van een internetverbinding. Dit betreft zowel een draadloze als aan glasvezelverbinding. Adressen die zich daar in maart van dit jaar voor hadden aangemeld, komen als eerst aan bod.

Adressen aansluiten

Nu de eerste draadloze verbindingen in De Marne actief zijn, kunnen de graaf- en aansluitploegen begin volgend jaar van start gaan met het aansluiten van de adressen.
Op dit moment wordt ook in de gemeente Ten Boer geïnventariseerd of er animo is voor de internetverbinding van Rodin Broadband. Aansluitend volgt het Slochteren-deel van de gemeente Midden-Groningen, waarna Appingedam en Delfzijl aan de beurt zijn.

Volledig voorzien

De negen aardbevingsgemeenten worden met voorrang aangesloten op snel internet. Als die gemeenten zijn aangesloten, gaat Snel Internet Groningen aan de slag in de rest van Groningen. Daarmee is onze provincie de eerste provincie die straks volledig is voorzien van snel internet.