'Laatste' Leefbaarheidsprijs Zuidhorn voor ZorgSaam Oldehove

Vrijwilligers van bewonersinitiatief ZorgSaam Oldehove
Vrijwilligers van bewonersinitiatief ZorgSaam Oldehove © Martien van der Laan/Gemeente Zuidhorn
Waarnemend burgemeester Greetje de Vries-Leggedoor van de gemeente Zuidhorn heeft maandagavond de Leefbaarheidsprijs Zuidhorn 2018 voor de laatste keer uitgereikt aan bewonersinitiatief ZorgSaam Oldehove.
De uitreiking vond plaats tijdens het afscheid van de gemeente Zuidhorn in het gemeentehuis.
Stichting Visvliet Vitaal, ZorgSaam Oldehove en Vereniging Dorpshuis Niehove eindigden gezamenlijk in de top drie, waarna ZorgSaam er met de winst vandoor ging.

ZorgSaam Oldehove

ZorgSaam Oldehove werkt sinds september 2016 aan de verbetering van leefbaarheid voor de inwoners van het dorp Oldehove. Zij richten zich op het creëren van een laagdrempelig vangnet voor inwoners die tussen wal en schip dreigen te raken. Ze werken hierbij samen met lokale gezondheidsinstellingen.

Waardering

De jury was onder de indruk van het aantal vrijwilligers (50), de samenwerkingen met andere organisaties en projecten uit de regio en het ruime en diverse aanbod aan activiteiten.

Leefbaarheidsprijs

De eerste prijs is een oorkonde en prijs van vijfhonderd euro. De nummers twee (Stichting Visvliet Vitaal) en drie (Vereniging Dorpshuis Niehove) kregen ieder een oorkonde en een bedrag van 250 euro uitgereikt.