Opsporing Verzocht toont beelden van verdachte schietincident in Stad

© Opsporing Verzocht
In het tv-programma Opsporing Verzocht zijn dinsdagavond beelden te zien van een verdachte van een schietpartij op een parkeerterrein in stadswijk De Hoogte. De politie heeft al iemand aangehouden, maar zoekt nog naar de andere verdachte.
De twee mannen werden vorig jaar op 20 december 's avonds laat op de hoek van de Nieuwstad en Folkingestraat aangesproken door twee Poolse mannen. Die wilden ergens drank kopen, waarna de twee verdachten aanboden om ze bij een nachtwinkel af te zetten.

Onder schot

Ze reden echter naar het parkeerterrein, waar de Poolse mannen onder schot werden gehouden en gedwongen werden hun geld af te geven. Ze stribbelden tegen, waarna de 21-jarige verdachte - aangespoord door de andere verdachte - een kogel door het been van één van de mannen schoot. Beide verdachten sloegen vervolgens te voet op de vlucht.

Uitzending

Inmiddels heeft de politie na uitgebreid onderzoek de vermoedelijke schutter aangehouden, maar de andere verdachte is nog altijd niet gevonden. Om meer informatie te krijgen heeft de politie zich gewend tot Opsporing Verzocht. De uitzending is dinsdagavond te zien op NPO 1 om 20:30 uur.