Hans Nijland adviseert commissie die opvolger voor hem zoekt

Algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen
Algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen © JK Beeld
FC Groningen-directeur Hans Nijland gaat de commissie adviseren die een opvolger voor hem zoekt. Dat maakte de club donderdag bekend. De selectiecommissie gaat vanaf 1 januari aan de slag.
Oude bekende Erik Mulder, die in 2012 als financieel directeur afscheid nam van de club, wordt de voorzitter van de selectiecommissie. Hij wordt geflankeerd door secretaris Berend Rubingh, die met zijn managementbureau Manage to Manage meerdere malen FC Groningen van advies heeft voorzien. Erik Kuik, lid van de Raad van Commissarissen van FC Groningen, completeert het trio.

Drie maanden

Nijland vertrekt na het huidige voetbalseizoen. De selectiecommissie denkt drie maanden nodig te hebben om een opvolger voor hem te vinden. De RvC bepaalt uiteindelijk wie daadwerkelijk wordt benoemd.

Jans

Naast het vinden van een opvolger voor Nijland moet de commissie ook een opvolger voor Ron Jans vinden. De technisch manager maakte deze week bekend zijn in de zomer aflopende contract niet te verlengen.

Over eigen graf regeren

Bij de bekendmaking van zijn afscheid zei Nijland nog dat hij geen enkele rol te willen spelen bij het zoeken naar zijn opvolger. 'Ik moet niet over mijn eigen graf regeren', aldus Nijland in november.