FC-supporters niet welkom in Sittard: 'De dreigingen waren te serieus'

FC Groningen-supporters in het uitvak bij een eerdere wedstrijd
FC Groningen-supporters in het uitvak bij een eerdere wedstrijd © Orangepictures
Er mogen aankomende zaterdag geen FC Groningen supporters mee naar de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. 'De dreigingen waren te serieus', laat woordvoerder Suzan Suskens van burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen weten.
Het besluit werd genomen op advies van de politie en burgemeester van Groningen. 'Er is sprake van betrouwbare informatie waaruit blijkt dat er een concreet risico is op ernstige verstoringen van de openbare orde in en buiten het stadion van Fortuna', zegt de Limburgse burgemeester Cox.
'Na een zorgvuldige afweging door alle betrokken partijen in zowel Sittard-Geleen als Groningen heb ik moeten concluderen dat een veilig verloop van de wedstrijd niet door de betrokken partijen gegarandeerd kan worden.'

'Veiligheid voorop'

Hans Nijland reageert op de website van FC Groningen. 'De burgemeester van Sittard-Geleen heeft zijn eigen verantwoordelijkheden en die kunnen wij alleen maar respecteren.'
'Hoe vervelend en rigoureus dit besluit ook is, wij onderschrijven het. Het is een nederlaag voor het voetbal en alle goedwillende supporters, maar de veiligheid staat ten allen tijde voorop', aldus Nijland.

Geld terug

Er zouden zo'n 400 supporters meereizen naar de belangrijke wedstrijd voor FC Groningen, maar dat gaat dus niet door. De supporters die een kaart hadden gekocht, krijgen hun geld terug.