FC Groningen sluit 2018 na teleurstellend gelijkspel af net boven degradatiestreep

FC Groningen heeft de laatste competitiewedstrijd van 2018 met 0-0 gelijkgespeeld tegen Fortuna Sittard. Smeets kreeg vlak voor rust onterecht rood, maar de gasten wisten niet te profiteren van de numerieke meerderheid.
Door het puntje stijgt de ploeg van coach Danny Buijs naar de vijftiende plek in de eredivisie met vijftien punten uit zeventien duels. Zwolle en NAC Breda hebben hetzelfde aantal punten, maar allebei een minder doelsaldo.

Teleurstellend

Een teleurstellend einde van de eerste seizoenshelft voor de FC waarin het zaterdagavond ook niet lukte om tien Fortunezen op de knieën te dwingen.

Discutabele VAR

Memisevic leek vlak voor de pauze zelf hard in te glijden na een duel met Smeets, maar de VAR liet scheidsrechter Lindhout opnieuw naar de beelden kijken. Op basis hiervan kreeg de speler van Fortuna rood.

Wissels

Buijs probeerde in de tweede helft met het inbrengen van Hrustic en Moreira, voor de onzichtbare Breij en Warmerdam, het tij te keren. Groningen zette aan voor een offensief, maar kwam niet verder dan afstandsschoten van Hrustic.

Geen enkel vertrouwen

De gasten wisten met een man meer Fortuna geen moment voor langdurige periode's vast te zetten. Het ontbrak ook bij de wissels aan vertrouwen. Moreira en vooral Antuna zaten totaal niet in de wedstrijd en kwamen, een uitzondering daargelaten, niet tot een fatsoenlijke voorzet richting Mahi.

Paal en buitenspel

De grootste kansen waren zelfs voor de thuisploeg. Dammers draaide weg in het strafschopgebied en schoot keihard op de kruising van paal en lat. Novakovic wist het net wel te vinden, maar hij stond buitenspel en de treffer werd afgekeurd.

Ziedend schot

In de eerste helft kon de FC nog bogen op een kansje voor Mahi in de beginfase en een ziedend schot van Handwerker die Fortuna-doelman Koselev tot een uiterste inspanning dwong. De thuisploeg kwam niet verder dan een paar kopballen.

Slecht gevoel

FC Groningen gaat met een slecht gevoel de feestdagen in en hervat de competitie op zaterdag 19 januari met de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.