Marathonschaatser Post zegeviert voor de eerste keer ooit

Robert Post heeft voor de eerste keer in zijn loopbaan een marathon gewonnen. De Groninger sprintte in Breda naar de zege.
Post werd in de afgelopen seizoenen vaak tweede of derde. Niet winnen leek meer en meer een obsessie te worden.

Beslissende ontsnapping

Post zat in Breda in de beslissende ontsnapping van tien schaatsers. In de laatste ronde pakte hij de leiding. Mede door het werk van zijn Belgische ploeggenoot Bart Swings kon hij voorop blijven.

Drie jaar op gewacht

'Na vijftien podiumplaatsen ben ik super opgelucht dat ik nu een keer als eerste over de finish ben gekomen', aldus een dolgelukkige Post. 'Hier heb ik drie jaar op gewacht. Het werd bijna een obsessie, dat ik maar niet won. Vorig jaar ben ik wel echt slecht de zomer in gegaan, vroeg me af waarom het weer niet lukte.'

Hard blijven trainen

'Daar kwam uit dat ik hard moest blijven trainen en me moest focussen. Zaterdagavond viel het eindelijk een keer mijn kant op. Samen met Bart Swings kwam ik in een goede positie. Zo werden we één en twee met de ploeg. Dat was het ritje naar Breda wel waard', besluit Post lachend.

Val Den Hertog

Klassementsleider Sjoerd den Hertog kwam zat ook in de kopgroep. Hij kwam vier ronden voor de meet ten val. Hij behoudt wel het oranje leiderspak.