Lopend Vuur: Ouders van 'reljongeren' zijn ook schuldig

Brand in de Voermanstraat in de Groningse wijk Paddepoel
Brand in de Voermanstraat in de Groningse wijk Paddepoel © 112Groningen
Groepjes jongeren die de wijk wakker houden met illegaal vuurwerk of vernielingen aanrichten. Zijn hun ouders niet 'gewoon' verantwoordelijk voor hun kroost?
Tot laat in de avond trekken jongeren er tegenwoordig op uit. Niet zelden sneuvelt er iets of ondervindt de omgeving overlast. Brievenbussen van PostNL worden aan het einde van het jaar steevast ontmanteld om vandalisme tegen te gaan.

Vreugdevuren

Het kruispunt van de Zuiderweg en de Verbindingsstraat in Hoogkerk is inmiddels een berucht punt voor de brandweer. Begin november gooide een jongere een tegel naar een brandweerman.
De afgelopen dagen waren er regelmatig vreugdevuren die door de brandweer geblust moeten worden. En bij de onrustige nachten in Paddepoel zijn ook jongeren betrokken. Twee minderjarigen zitten nog vast.

Oproep aan ouders

Korpschef van de politie Nederland, Erik Akerboom, roept ouders op om 'zichzelf en anderen te begrenzen'.
Heeft Akerboom een punt en spelen ouders een sleutelrol? Of is het vechten tegen de bierkaai?

Praat mee

Geef je mening en toelichting op onze facebookpagina. Je kunt ook stemmen via de Instagramapp in de Stories. Helaas kun je deze keer niet telefonisch je mening uiten vanwege onze eindejaarslijst Alle 50 Goud.

Goede voornemens

Vrijdag ging ons Lopend Vuur over goede voornemens. Tachtig procent van de op de kop af 2.500 stemmers 'doet niet aan goede voornemens'. Op onze vervolgvraag of je eventuele goede voornemens ook daadwerkelijk volhoudt, zegt zestig procent 'nee'.