Instellingen

Video: vuurpijl ontploft in groepje toeschouwers vreugdevuur, één gewonde (update)

De politie greep in bij een vreugdevuur in Uithuizermeeden
© De Vries Media
De brandweer maakte een einde aan het vreugdevuur
© De Vries Media

Een toeschouwer van een vreugdevuur op het Johan van Veenplein in Uithuizermeeden heeft vannacht brandwonden opgelopen aan zijn rug. Dat gebeurde toen er in zijn buurt een vuurpijl ontplofte.

Doordat de jas van het slachtoffer vlam vatte, liep de man lichte brandwonden aan zijn rug op. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gegaan om zich te laten behandelen. Of het slachtoffer aangifte doet is nog niet bekend.

Ontploffing in beeld

Op beelden van een omstander is te zien hoe de vuurpijl van links naar rechts over het plein vliegt. De pijl ontploft uiteindelijk in de buurt van een groepje mensen.

Politie

De politie kwam met meerdere eenheden naar het plein, waaronder een speciale ondersteuningsgroep en politiehonden. Omdat de pijl mogelijk met opzet werd afgevuurd op het groepje toeschouwers, zocht de politie naar getuigen.

Man aangehouden

Volgens een woordvoerder van de politie is vannacht op het Johan van Veenplein een 18-jarige man aangehouden. Hij zou daar een bewakingscamera in brand hebben gestoken. Of de verdachte ook betrokken is bij het afsteken van de vuurpijl, is niet bekend.

Update: aanhouding


In de oospronkelijk versie van dit bericht stond dat de politie een aanhouding heeft verricht. Dat werd in eerste instantie ontkend. Later bleek dat er toch een aanhouding is verricht, maar dan voor het vernielen van een camera. Ook kon de politiewoordvoerder niet bevestigen dat meerdere personen gewond zijn geraakt, zoals werd gemeld.