'Gestolen' roze brillen uit Uithuizen zijn terecht (update)

Ineens waren ze tijdens Kerstnacht verdwenen: twee grote roze brillen die op de rotonde rotonde bij de J.F. Kennedylaan in Uithuizen stonden. Dinsdagochtend doken ze weer op... bij Noordpolderzijl.
De gemeente deed in eerste instantie geen aangifte omdat een oudejaarsstunt werd vermoed, en - jawel - dat is naar alle waarschijnlijkheid het geval. Al heeft niemand nog de verantwoordelijkheid opgeëist.

Het Hogeland

Opvallend genoeg doken er op nieuwjaarsdag meerdere roze brillen op. Ook bij de gemeentehuizen van Het Hogeland zijn er varianten gesignaleerd, met daarbij een bordje waarop staat: 'welkom bij de Gemeente Eemsmond'. Deze brillen zijn anders qua vorm.

Nieuwjaarsstunt?

In Winsum staat een bril voor het gemeentehuis, in Bedum hangt die aan het gemeentehuis en in Leens staat het kunstwerk óp het gemeentehuis. Dit doet vermoeden dat hier sprake is van een nieuwjaarsstunt.

Waardering

Wie verantwoordelijk is voor deze actie, is eveens niet bekend. Wel bekend is dat het gewaardeerd wordt. Zo zei een voorbijganger in Winsum: 'Dit is toch mooi. Er wordt niets gesloopt en het is gewoon een leuk grapje'.

Tinallinge

Overigens is er door een oplettende bewoners van Tinallinge melding gedaan van missende plaatsnaamborden. 'In de nacht zijn we de naam van ons mooie dorp kwijtgeraakt. Gemeente Het Hogeland, help!'
Het is niet bekend of dit te maken heeft met de andere acties in de gemeente.