Instellingen

Café 't Stoepje maakt doorstart met nieuwe eigenaar

Café 't Stoepje.
Café 't Stoepje. © Google Streetview

Het roemruchte nachtcafé 't Stoepje in de voormalige rosse buurt in het A-kwartier maakt een doorstart onder een nieuwe naam, met een nieuwe sfeer en met een nieuwe eigenaar: horecaman Mahmoud Khalil.

Hoe 't Stoepje, dat met oudejaarsnacht zijn slotfeest beleefde, gaat heten, is nog niet bekend. 'Ik denk nog na over een naam', zegt Khalil.

Respectabel

Hij had eerder een zaak aan de Vismarkt en wil nu van 't Stoepje een café maken dat past bij het nieuwe imago van de straat. 'Het is nu een respectabele straat geworden, met veel studenten en daar hoort een open café bij, niet met dichtgeplakte ramen.'

Kleine uurtjes

Waar het café nu nog uit twee ruimtes bestaat, een kroeg en een cafetaria wil hij die samenvoegen tot één gelegenheid.

'We mikken voor overdag op studenten en andere buurtbewoners die hier koffie willen komen drinken, maar het blijft wel gewoon een kroeg hoor, die afhankelijk van de drukte tot in de kleine uurtjes open blijft,' zegt Khalil.

Hij krijgt 8 januari de sleutels van het pand, dat eigendom is van vastgoedhandelaar Wim Bulten.

Land van Belofte

De huidige uitbater, Sayid Aslan, stapt na bijna 30 jaar, althans voorlopig, uit de horeca. Hij was vooral bekend als eigenaar van Het Land van Belofte in de Vishoek, dat tot de sluiting van de rosse buurt een cultstatus genoot onder Stadjers.