PostcodeKanjer van 53,9 miljoen euro valt in Glimmen (update)

De PostcodeKanjer van 53,9 miljoen euro is dit jaar in Glimmen gevallen. Deelnemers uit het winnende postcodegebied mochten in totaal 26,95 miljoen euro verdelen. Dat gaat om de Rijksstraatweg in het dorp.
Deelnemers uit de winnende wijkcode (de eerste vier posities van de postcode) verdelen met elkaar de andere 26,95 miljoen euro.

Champagne

Een Glimmenaar ontkurkte meteen na het goede nieuws op straat alvast een fles champagne, ziet RTV Noord-verslaggever Jan Been. 'Ja, wij hebben ook prijs, zoals zoveel mensen in het dorp', glundert de man.
Een leuke vakantie zit er vast wel in
Deelneemster Postcode Loterij
Op dat moment heeft hij nog geen idee hoe hoog het bedrag is dat hij wint. 'Maar dat we in de prijzen vallen is al een goede reden om champagne de lucht in te spuiten. En nu maar afwachten hoe hoog het bedrag wordt', zegt hij.
RTV Noord-medewerker Sander Schieving peilde de stemming op straat in Glimmen.
'Ik heb ook prijs', zegt een vrouw iets verderop in de straat. Voor haar lijkt er ook een mooie geldprijs in te zitten, al is het niet de hoofdprijs. 'Ik heb twee loten, dus hoop op een aardig bedrag. Echt een complete verrassing dat zo'n prijs in ons kleine dorpje valt. Een leuke vakantie zit er vast wel in.'

Postcode Loterij Miljoenenjacht

In één van de eerste woningen die televisiepresentator Martijn Krabbé verblijdt met een grote geldprijs, wonen Grietje in haar gezin. Ze kunnen hun ogen niet geloven als uit de gouden envelop een cheque van 2.714.388 miljoen euro tevoorschijn komt.
'We hoorden pas een uur geleden dat wij op de winnende postcode wonen', zegt ze. Het gezin heeft bovendien twee woningen in Glimmen, en speelt op de andere woning ook met een lot mee. 'Dubbel geluk, ongelooflijk!', klinkt het als ze de cheque onder ogen krijgen.

Prijswinnares in ziekenhuis

Op een ander adres valt de vrouw des huizes in de prijzen. 'Maar ze ligt helaas in het ziekenhuis', zegt haar dochter, die met andere familieleden in de woning aanwezig is. Via andere prijswinnaars werd ze erop geattendeerd dat haar moeder weleens een grote geldprijs zou kunnen winnen.
Mam, je kunt naar Indonesië! Of Indonesië komt naar ons, dat kan ook
Prijswinnares Postcode Loterij
'Er kwamen ineens allemaal WhatsAppjes en telefoontjes binnen', zegt ze. 'Gezond worden is de grootste wens van mijn moeder, maar ze zou ook graag nog eens naar Indonesië gaan om haar zus te bezoeken. Die heeft ze al tientallen jaren niet meer gezien.'
Als duidelijk wordt dat het gewonnen bedrag 5.428.776 miljoen euro bedraagt, valt ze bijna om van verbazing. 'Mam, je kunt naar Indonesië! Of Indonesië komt naar ons, dat kan ook.'

Verbazing groot

Verderop in de straat zijn de prijzen van een nog hoger kaliber. Cheques van respectievelijk 8.143.165 en 7.949.280 miljoen euro worden daar uitgereikt. En ook op die adressen is de verbazing groot. 'Stiekem hoop je een keer in de prijzen te vallen', zegt één van de prijswinnaars eerlijk.
Een andere prijswinnaar weet niet wat hem overkomt als hij het bedrag ziet, onder toeziend oog van zijn vier dochters. 'Toen ik vanochtend mijn staatslot bekeek, bleek dat ik een tientje had gewonnen. Dit is wel iets anders', lacht hij.
Niet alle deelnemers aan de Postcode Loterij weten meteen op Nieuwjaarsavond al welk bedrag ze hebben gewonnen. 'Ook de deelnemers van de winnende wijkcode wilden graag weten hoeveel geld ze hebben gewonnen, maar moesten daar tevergeefs op wachten', weet verslaggever Jan Been.
eigenlijk wilde ik mijn lot opzeggen
Jürgen Hazewinkel - Wijkwinnaar Postcode Loterij

Feest

Glimmenaar Jürgen Hazewinkel is één van de wijkwinnaars. 'Op een groot feest krijgen we vrijdag te horen hoeveel geld we precies hebben gewonnen. De Postcode Loterij gaat namelijk eerst controleren of iedereen z'n lot wel betaald heeft.' 
Hazewinkel zal vrijdag extra gelukkig met de geldprijs zijn. 'Waarom? Nou, eigenlijk wilde ik mijn lot opzeggen. Maar nu ben ik toch wel heel blij dat ik dat niet heb gedaan.'