Instellingen

Donar verliest spannend duel in Leiden; Dendy debuteert

Donar-coach Erik Braal.
Donar-coach Erik Braal. © JK Beeld

De basketballers van Donar zijn het nieuwe jaar begonnen met een 83-77 nederlaag uit bij ZZ Leiden. De nieuwe aanwinst LaRon Dendy was gelijk al speelgerechtigd.

Donar begon met Lance Jeter, Sean Cunningham, Jason Dourisseau, Rienk Mast en Drago Pasalic aan de wedstrijd. De Groningers stonden na het eerste kwart vier punten achter (24-20). Halverwege was het verschil slechts één punt in het voordeel van de thuisploeg (47-46).

Tweede helft

Na het derde kwart stond Donar twee punten achter (65-63). Ook in het laatste bedrijf bleef het verschil klein, maar de thuisploeg was uiteindelijk net iets sterker.

Dendy

Dendy kwam er in het tweede kwart in. De Amerikaanse power forward speelde ruim twaalf minuten en bleef daarin puntloos.

Topscorer

Topscorer aan de kant van de Groningers was Teddy Gipson met 22 punten, waarvan 6 uit 8 driepunters.

Ziek

Shane Hammink en Thomas Koenis waren thuis gebleven wegens griep. Jobi Wall is vertrokken bij Donar, na de komst van Dendy.

Programma

Zaterdag speelt Donar voor de competitie in Amsterdam tegen Apollo. Volgende week woensdag spelen de Groningers thuis tegen het Italiaanse Varese voor de Europe Cup.