Instellingen

Drie mannen in Hoogezand aangehouden na inbraak Leeuwarden

© Jos Schuurman/FPS

Drie mannen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden in Hoogezand vanwege betrokkenheid bij een inbraak in Leeuwarden eerder die nacht.

Het zou gaan om een inbraak in een woning aan de Potgieterstraat in Leeuwarden. De mannen gingen er vandoor in de auto die zij bij de inbraak hadden buit gemaakt. De inbrekers kwamen vermoedelijk via de achterzijde van de woning binnen door een raam te forceren. Forensische rechercheurs werden ingeschakeld om een sporenonderzoek te doen.

Pinnen in Hoogezand

Bij het doorgeven van de gegevens van de gestolen auto aan de meldkamer, bleek ondertussen in Hoogezand gepind te zijn met de gestolen pinpas. Agenten in Hoogezand troffen in de omgeving waar gepind werd de gestolen auto aan op de Sluiskade en hielden kort daarop het drietal aan.

Het gaat om een 24-jarige en 20-jarige man uit Leeuwarden en een 20-jarige man uit Hoogezand. In de auto lagen goederen die mogelijk afkomstig zijn van de inbraak en inbrekersgereedschap.

Meegenomen voor verhoor

De auto en de goederen zijn in beslag genomen. De drie verdachten zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor. De recherche doet nader onderzoek.