Instellingen

Agressieve Groninger moet de cel in: 'Niets slaat aan bij deze man'

© RTV Noord (archief)

'We hebben een achtklapper', zei de rechter. Op liefst acht dagvaardingen prijkt de naam van een Stadjer, die van vorig jaar maart tot eind november flink tekeer ging in Stad.

Woensdag stond de 39-jarige man uit Groningen voor de politierechter in Stad die hem veroordeelt tot zeven maanden cel voor vernielingen, beledigingen, bedreigingen, diefstal en voor overtreding van een gebiedsverbod.

Van de straf zijn drie maanden voorwaardelijk. De Stadjer moet aan slachtoffers ruim 2300 euro betalen.

Vernielingen en bedreigingen

De Stadjer vernielde onder andere een kassa en een spiegel van een coffeeshop in Groningen, omdat hij uit de shop was weggestuurd. Ook vernielde hij een autoruit van een medewerker van WerkPro en beledigde hij de eigenaar ervan.

In Nieuwstad zagen getuigen dat de man een fiets tegen een geparkeerde auto gooide. Toen agenten kwamen werd de man agressief. Eén van de dienders werd daarbij beledigd en bedreigd met de dood.
 

Gratis jas, bier en koeken

Uit een winkel op de Vismarkt trakteerde de man zichzelf op een 'gratis' jas, en bij de een supermarkt griste hij chocolade, bier en koeken uit de schappen, dit zonder te betalen.

De man werd in november opgepakt omdat hij een gebiedsverbod overtrad. Hij mocht wegens het veroorzaken van overlast sinds mei 2018 niet meer in een ruim deel van de binnenstad komen.

Een stadswacht herkende de man in de Kleine Peperstraat en sprak de man erop aan. Maar ook hij kreeg van de Stadjer de volle laag aan beledigingen over zich heen.

'Niets slaat aan bij deze man'

'Er is al zoveel met hulpverlening aan deze man geprobeerd, niets lijkt aan te slaan', zei de officier van justitie. 'Dan voelt hij het maar.'

De Groninger werd vrijgesproken van bezit van cocaïne en xtc-pillen. Alleen waren deze drugs niet op echtheid getest. Daarom volgde er vrijspraak op dit feit.