Instellingen

Balk (17) bezorgt FC gelijkspel in oefenduel met MSV Duisburg

FC Groningen oefent tegen MSV Duisburg
FC Groningen oefent tegen MSV Duisburg © Stefan Bleeker/RTV Noord

FC Groningen speelde vrijdagmiddag in een oefenduel gelijk tegen het Duitse MSV Duisburg. De Duitsers kwamen tien minuten na rust op voorsprong. De 17-jarige Remco Balk schoot de FC langszij.

FC Groningen was in de eerste helft de betere ploeg. De FC gaf achterin weinig weg, maar veel kansen kreeg de ploeg van trainer Danny Buijs ook niet. Kaj Sierhuis kreeg de grootste mogelijkheid, maar hij kon net niet bij een voorzet van Django Warmerdam.

Penalty

Na rust kwam MSV Duisburg sterk uit de startblokken. Ahmet Engin kreeg een goede kans namens de Duitsers. In de 55ste minuut was het dezelfde Engin die zijn ploeg op voorsprong zette. Hij benutte een penalty, veroorzaakt door Mike te Wierik. Ajdin Hrustic raakte een paar minuten voor de strafschop nog de paal namens de FC.

Gelijkmaker

Na een gemiste kans van Sierhuis, schoot Remco Balk een kwartier voor tijd de gelijkmaker binnen. De 17-jarige oud-jeugdspeler van VV Zuidhorn deed dit op aangeven van Deyovaisio Zeefuik.

Buijs startte met nagenoeg hetzelfde elftal dat afgelopen dinsdag met 3-1 verloor van FC Köln. Alleen doelman Sergio Padt ontbrak vanwege de rechtszaak tegen hem. Jan Hoekstra was zijn vervanger.

Ludovit Reis moest opnieuw genoegen nemen met een plek op de bank. Nieuwelingen Illias Bel Hassani, Thomas Bruns en Kaj Sierhuis mochten wél starten.