Lopend Vuur: Roken doe je niet langs de sportvelden

© ANP
Bij steeds meer sportverenigingen mag je langs de lijn niet meer roken. Het Dagblad van het Noorden meldt dat op basis van een inventarisatie van de Hartstichting.
Daaruit blijkt dat in Groningen 28 sportclubs geheel of gedeeltelijk rookvrij zijn. In Drenthe zijn dat er 32. Het gaat met name om clubs in de grotere kernen.
Roken en sportief bezig zijn lijkt ook een tegenstelling. Toch mag je ook op de tribune bij FC Groningen gewoon nog een sigaret opsteken. Maar is het ook normaal om dat te doen als je als ouder naar een wedstrijd van je kind staat te kijken?
Ons Lopend Vuur:

Praat mee

Geef je mening en toelichting op onze facebookpagina of via 050-3188288. Je kunt ook stemmen via de Instagramapp in de Stories.

Sergio Padt al genoeg gestraft?

Vrijdag ging ons Lopend Vuur over de doelman van FC Groningen, Sergio Padt. Hij stond voor de rechter, na het treinincident vorig jaar. 'FC-doelman Sergio Padt is door alle publiciteit al voldoende gestraft', was de stelling. 55 procent van de 7959 stemmers was het daarmee oneens, de andere 45 procent was het juist eens.