Instellingen

FC Groningen blij met nieuwe aanwinsten: 'We zijn hartstikke tevreden'

© RTV Noord

FC Groningen heeft woensdagmiddag drie nieuwe spelers in één keer gepresenteerd.

In een persconferentie in het Hitachi Capital Mobility Stadion werden de contracten getekend en shirtjes uitgedeeld.

El Hankouri: Niet veel speeltijd bij Feyenoord

De 21-jarige El Hankouri kon bij Feyenoord niet op veel speeltijd rekenen. Hij wordt voor een half jaar gehuurd en ondertekent daarna een contract tot 2021. Eerder kwam El Hankouri, die acht duels in het eerste elftal van Feyenoord speelde, op huurbasis voor Willem II uit.

Bruns belde met Gladon

Nieuwe aanwinst Paul Gladon werd door een andere recente aanwinst gebeld, zo vertelde hij tijdens de perspresentatie. Een oude bekende uit zijn tijd bij Heracles Almelo.

Gladon voetbalde vorig seizoen voor Heracles Almelo. Wolverhampton verhuurde de aanvaller dit seizoen aan Sint-Truiden, maar daar kwam hij niet aan spelen toe. Hij komt transfervrij over en tekent tot het einde van het seizoen.

Volgens Ron Jans heeft Gladon heeft keihard getraind, is fit en gretig. 'Hij weet dat hij zich er in moet knokken.'

Itakura: Droom om in Europa te spelen

De Japanse huurling van Manchester City Mo Ikatura ziet met zijn komst naar FC Groningen een droom werkelijkheid worden.

FC Groningen huurt Itakura voor de periode van anderhalf jaar van Manchester City.

Race tegen de klok

Het is nog onduidelijk wanneer FC Groningen de drie nieuwe spelers kan gebruiken.

Directeur Hans Nijland zegt zijn best te doen om Gladon en El Hankouri speelgerechtigd te krijgen voor de wedstrijd tegen Heracles van zaterdag. 'Maar dat wordt wel een race tegen de klok', aldus Nijland.

Is het nu klaar?

Met zes nieuwe spelers is FC Groningen deze winterperiode ongekend actief geweest, maar ligt er nog meer in het verschiet?