Lopend Vuur: Er moet snel een parlementaire enquête komen over de gaswinning

De NAM-locatie in Lauwersoog
De NAM-locatie in Lauwersoog © Lex van Lieshout/ANP
Tijdens het zoveelste gasdebat viel gisteren de term 'parlementaire enquête'. GroenLinks wil zo'n onderzoek en vroeg alle partijen in de Tweede Kamer steun.
SP, PvdA en de Partij voor de Dieren gaven die steun. Voor de regeringspartijen en de SGP komt zo'n enquête te vroeg.
De Eerste en Tweede Kamer kunnen een parlementaire enquête inzetten als middel om meer informatie over een bepaald onderwerp te krijgen. Op basis van de wet is iedereen verplicht eraan mee te werken. Zo kunnen getuigen onder ede worden verhoord.
Het wordt vooral gebruikt om de waarheid over bepaalde onderwerpen boven tafel te krijgen. Voorbeelden zijn de enquêtes over woningcorporaties, het financiële stelsel en Srebrenica.
Wat is jouw mening hierover? Moet dit middel ingezet worden om de onderste steen boven te krijgen in het gasdossier?
Ons Lopend Vuur:

Praat mee

Geef je mening en toelichting op onze Facebookpagina of via 050-3188288. Je kunt ook stemmen via de Instagramapp in de Stories.

De selectie van FC Groningen

Woensdag ging ons Lopend Vuur over FC Groningen. De club heeft de winterstop gebruikt om goed te shoppen: met Ko Itakura, Thomas Bruns, Iliass Bel Hassani, Kaj Sierhuis, Paul Gladon en Mo El Hankouri werden liefst zes aanwinsten gecontracteerd.
Onze stelling luidde daarom: Met deze selectie gaat FC Groningen niet degraderen. Ruim 71 procent van de 5.223 stemmers was het daarmee eens, een kleine 29 procent heeft juist een hard hoofd in handhaving in de Eredivisie.