Instellingen

Boete van 350 euro voor veroorzaken ongeval

© 112Groningen/Martin Nuver

Een 22-jarige Winsumer is voor het veroorzaken van een ongeval op de N360 bij Garmerwolde veroordeeld tot een boete van 350 euro. Bij het ongeval, dat in juli 2017 plaatsvond, waren zes voertuigen betrokken.

De man reed met twee collega's in een bestelauto van zijn werk toen hij op de provinciale weg plotseling naar links uitweek en op de rijstrook van het tegemoetkomende verkeer terechtkwam.

Te water

Om een frontale botsing te voorkomen moest de tegemoetkomende bestuurder uitwijken. Van de zes auto's die betrokken raakten bij het ongeval, kwamen twee in het water van het Damsterdiep terecht.  

De bestuurder van de bestelauto zegt tot op de dag van vandaag niet te weten hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Volgens een getuige zat hij op zijn telefoon, maar dit blijkt niet uit politieonderzoek. De man betreurt het ongeval enorm. 

Langdurige gevolgen

Een kleine verkeersfout die enorme gevolgen heeft, oordeelde de officier van justitie. Waarbij ze doelde op de langdurige psychische gevolgen van de betrokkenen. Ze eist een geldboete van 350 euro. Ook vond ze een schadevergoeding op z'n plaats. 

De rechter nam de eis van de officier over. De schadevergoeding kende hij niet toe, omdat de verzekering de veroorzaakte schade al heeft vergoed.