Instellingen

Lycurgus worstelt en komt boven in Apeldoorn

Wytze Kooistra slaat een bal langs het blok van Dynamo archief
Wytze Kooistra slaat een bal langs het blok van Dynamo archief © JK Beeld

De volleyballers van Abiant Lycurgus hebben zondag in een waar volleybalgevecht met 2-3 gewonnen van Dynamo in Apeldoorn. De ploeg van coach Arjan Taaij boog een 2-1 achterstand om.

Door deze overwinning herovert Lycurgus de koppositie in de eredivisie met 35 punten uit veertien duels. Sliedrecht en Orion hebben net zoveel punten, maar speelden allebei een duel meer.

Beslissing

In de beslissende vijfde set tegen Dynamo toonde Lycurgus veerkracht en won met 7-15. Dennis Borst zorgde voor de ontlading bij de gasten door het tweede matchpoint te benutten.

Herstel

De eerste set ging met 25-23 naar de thuisploeg, maar de Groningers herstelden zich en wonnen de tweede set. Wel met heel veel moeite want er waren zeven setpoints voor nodig om de set met 28-30 naar zich toe te trekken.

Opgestroopte mouwen

In de derde set verzuimde Lycurgus een setpoint te benutten en daar maakte Dynamo dankbaar gebruik van: 26-24. De gasten stroopten de mouwen op en trokken aan het langste eind in de vierde set met 19-25 waarna dus ook de vijfde set een prooi voor de Groningers werd.