Instellingen

Martini Sparks schrijft geschiedenis met eerste zege in haar bestaan

Een spelsituatie in het historische duel tussen Sparks (in het wit) en Lekdetec.nl
Een spelsituatie in het historische duel tussen Sparks (in het wit) en Lekdetec.nl © Twitter/Jorien Bakker

De basketbalsters van Martini Sparks hebben zondagavond een historische overwinning behaald. Na elf nederlagen op rij was het in wedstrijd twaalf wel raak. In de eigen sporthal Scharlakenhof werd Lekdetec.nl uit Bemmel met 55-47 verslagen.

Een des te opmerkelijkere zege omdat hoofdcoach Joyce Siderius-Bolman afgelopen vrijdag per direct vertrok bij de club uit Haren. In een razendspannende wedstrijd stond Sparks steeds aan de goede kant van de score.

Beslissend gat

Bij rust was het 22-12 voor de Groningse vrouwen, na drie kwarten 33-30. In het vierde kwart liep de thuisploeg uit naar 46-34 en was het beslissende gat geslagen, hoewel het in de slotfase nog spannend werd. De gasten kwamen terug, maar Sparks bleef overeind. Topscorer aan de kant van de thuisploeg was Jay-Eliza Burgos met zestien punten.

Keihard geknokt

Het team stond na het vertrek van Siderius-Bolhuis onder leiding van coach Pieter Dikhoff. 'Dit is een geweldige overwinning voor de club', aldus een enthousiaste Dikhoff. 'We hebben er keihard voor geknokt, de opgelopen achterstand in het eerste kwart goed weten te maken.'

Vertrouwen

'Er viel iets van de meiden af toen ze beseften dat deze wedstrijd gewonnen kon worden. Toen dat vertrouwen er was kwamen onze kwaliteiten eruit, vielen de vrije worpen ook eindelijk met regelmaat. Heerlijk dit', besluit Dikhoff die met zijn assistent Ata Einolhagh voorlopig de coaching op zich neemt.

Smetje

Smetje op de zege was een knieblessure van Kim Keijzer die in het tweede kwart uitviel. Ze gaat voor onderzoek naar het ziekenhuis. Het is niet bekend of/hoe lang ze uit de roulatie zal zijn.

Stand

Sparks blijft ondanks deze eerste zege hekkensluiter in de dames basketball league met twee punten uit twaalf gespeelde wedstrijden.